2017. január 21. 10-15 óra Ételfotós workshop, Dunakavics Étterem, Budapest, III.

2017. február 24. 17.00 Rendhagyó könyvbemutató, Lilaköd Könyveskávézó

2017. február 25. 15-18 óra Zuglói Magbörze, Zuglói Civilház, előadás: Legyen ehető virágoskerted!

2017. március 6. 18 óra Virágoskert a tányéron - miért és hogyan együnk, hogyan legyen ehető virágunk előadás a Vega Klub szervezésében a Magnet Közösségi Házban

2017. március 8. 17 óra Nőnapi könyvbemutató és virágos kóstoló, Üllő, Könyvtár

2017. március 10. 18 óra: Könyvbemutató, Veresegyház, Könyvtár

Bővebben: PROGRAMJAINK

Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

Bővebben: Tavasz 2017.

ÉTELFOTÓS TANFOLYAM, ahol életre kel az étel

Amit kínálunk: Egy kellemes és hasznos délutánt, ahol olyan műhelytitkokat lehet ellesni első kézből, amelyek alkalmazásával szebb és ízletesebb fotókat tudunk majd készíteni, akár egy blogra, egy étlaphoz, vagy éppen csak úgy. „Ételszépítés” – ami a hétköznapokon is szükséges az igényes látványhoz. Az ötórás program keretében mindenki a saját fotós eszközével (fényképezőgép, okostelefon) dolgozik.

 

Bővebben: Ételfotós és food styling workshop

Az idei augusztus időjárása kivételesen gazdag gyógynövény- és virágválasztékot kínál mindenütt, így a mi kertünkben is. Ezekből egy kosárra valót vittünk el Pannonhalmára, ahol a Gyógynövényhét első napján gyógynövényáldásra került sor. Az apátsági Gyógynövénykertben  Nagyboldogasszony napján régi szokás szerint gyógynövényeket áldanak meg: nem csak a kertben találhatóakat, de azokat a csokrokat, koszorúkat, készítményeket, melyeket a látogatók hoznak magukkal. 

Bővebben: Gyógynövényáldás Pannonhalmán

Étkezési célra legjobb, ha a saját magunk termesztette virágokat használjuk fel. Most már mindenkinek lehet ehető virágos kiskertje, vagy néhány balkonládája, amelyben csekély munkával és minimális hozzáértéssel hosszú hónapokon át szedhetjük a friss, ehető virágokat!

http://videa.hu/videok/nagyvilag/2015.03.18.-hulladekfilm-tavaszi-kert-XaPnjfaAS73VTCCQ

Saját fejlesztésű ehető virág magjainkat megrendelhetik webshopunkban.

"Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban"
Audrey Hepburn

 

 

Szeretne belekóstolni az ehető virágok világába? Egy különleges programot munkatársainak, barátainak?

Szívesen tartok vetített képes ismeretterjesztő előadást az ehető virágokról, akár kóstolóval egybekötve.

Cégek és magánszemélyek részére virágos főzőkurzusok a Chefparádé Főzőiskolában - válasszon a meghirdetett időpontok közül, vagy kérjen ajánlatot egy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vállaljuk céges vagy magánrendezvényekre virágkóstoló programok lebonyolítását. Vetítéssel, workshoppal, közös kertészkedéssel vagy sütés-főzéssel. Eddigi programjainkról ízelítő képeket itt talál!

Könyvesboltoknak, könyvtáraknak ajánljuk érdekes könyvbemutató előadásainkat.

Virágokkal szebb az élet. Kényeztesse magát és az Önnek kedveseket virágokkal, másképpen, mint eddig! Virágkonyha élőben, akár Önnél is!

Csodálatos és felemelő élményben volt részünk – és bízom benne, hogy mindenkinek, aki ezen a márciusi estén eljött a tokaji könyvtárba! Dr. Bene Zsuzsanna borász meghívására a herbaborok mellett egy kis virágkörüli virtuális utazásra invitáltuk a közönséget egy színes, vetített képes előadás keretében.

Bővebben: Virágkonyha és herbabor

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német
 Provence-i rózsa

Akiket ajánlunk

 

LIFE LOGO 2012
 
 Chefparade
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére