Grincsfa fűszerekkel

  • Post category:Cikkek

Kecses, kellemesen illatozó dísz, amelyet asztaldíszként vagy akár alternatív karácsonyfaként is a szobába állíthatunk. És a fenyő meg a fűszerek illata olyan elragadó, olyan jó…

Hozzávalók:

4-5 fenyőág

egy vastag falú talpas pohár

zöld drót

meleg ragasztó

8-10 db dió

8-10 db fahéjrudacska

8-10 db csillagánizs

8-10 db szerecsendió

1 m arany szalag

15-30 db szárított pirospaprika

8-10 db földimogyoró

8-10 db apró dísz

A fenyőt kb. 40 cm-es darabokra vágjuk, a vastag szárakat eltávolítjuk, hogy egy könnyed csokrot köthessünk belőle. Előbb a hosszabb darabokat fogjuk össze szép hosszúkás csokorrá, majd a rövidebb ágakat rakosgatjuk köré körkörösen. Az elkészült csokrot jó erősen összedrótozzuk, majd utolsó mozzanatként még egy kisebb ágat rögzítünk hozzá ellentétes irányból. A poharat dióval megtöltjük, és a csokrot megfordítva a pohárra ültetjük. Eligazgatjuk az alsóágakat, a közepétől kezdve pedig zöld dróttal sűrűn körbetekerjük, kialakítva ezzel a fácska kecses formáját. Erre a felső részre ragasztópisztollyal rögzítjük az arany szalag két végét, amellyel a grincsfa vonalának adunk hangsúlyt. Szintén a ragasztópisztoly lesz a segítő abban, hogy a fűszereket és az apró díszeket a fácska testén csinosan elhelyezzük.